Sporočilo
  • EU Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtentikacije, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da smemo namestiti takšne piškotke na vašo napravo.

    Oglejte si Direktivo o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

Zgodbe mater

Ksenija

Sem mati dveh otrok in tudi meni se zdi dojenje nekaj najlepšega. Mali Lucas je star že 28 mesecev in se še vedno dojiva. Mleka imam na pretek in ne predstavljam si kako bo, ko bova neki dan s tem zaključila. Dojenje je čudovita povezava med otrokom in materjo.

Ksenija

 

Mateja

Imam pet otrok, starih od 23 do 1 leta. Pri prvem (stara sem bila 20 let) je veljalo, da je treba šest tednov samo dojiti, potem pa že dodajati limonin sok, za njim pomarančnega, nato postopoma sadne kašice in zelenjavo, pri treh mesecih pa tudi že mesne kaše. Dojenje nam je šlo dokaj dobro, vendar sem zaradi zgodnjega uvajanja goste hrane dojila samo štiri mesece: takrat je bilo tako v modi, pa tudi nihče mi ni povedal, kako pomembno je. Še za te štiri mesece so se nekateri čudili, češ, a je možno, da ga imaš še kar pri sebi?!?!?

Preberi več: Mateja

Marija

Najbolj mi je všeč, ko dete ob dojenju tako spokojno zaspi, da veš, da je v tistem trenutku vse tako, kot mora biti. Vse je na svojem mestu, ničesar drugega ni kot to, kar je prav. Kolikokrat se je že zgodilo, da sem potem, ko mi je dete tako zaspalo v naročju, kar obsedela, ne da bi se ganila … Pa čeprav sem še malo prej načrtovala, kako bom to in ono pospravila/skuhala/naredila … a je vse to postalo v hipu povsem nepomembno! V takih trenutkih mi pomeni več, da obsedim in stisnem k sebi svoj mali veliki zaklad. Videti je tako mirno in zadovoljno - kakor angelček je!

Preberi več: Marija

 

Petra

Čeprav sem v prvi nosečnosti nosila dvojčka, sem že na začetku vedela, da ju želim dojiti. Ker sta prišla na svet dva meseca prezgodaj, so bili začetki zelo težki in ob črpalki za mleko je preteklo mnogo solz. Ko sem ju po mesecu dni prvič pristavila k prsim, sem imela občutek, da sem najsrečnejši človek na svetu. Ko so drobna usteca nežno objela mojo razboleno bradavico in se je čez mali obrazek razlil občutek blaženosti, sem končno začutila, da sem resnično postala mati. Da bi bil občutek sreče popoln, so na vsaki dojki sesala ena usteca.

Preberi več: Petra

Marijana

Zase lahko rečem zelo preprosto, da mi dojenje pomeni nekaj tako lepega, da bi ga uvrstila med sedem svetovnih čudes. Pojma nimam, zakaj mi je bilo ob dojenju tako lepo (če izvzamem izločanje oksitocina). Občutila sem en sam velik MIR (čeprav sem sicer dokaj nemirna), lahko sem se skoncentrirala samo na svoje detece (pa imam sicer težave s koncentracijo), ob dojenju sem lahko sedela ali ležala ure in ure (pa sama sebi sicer zelo težko privoščim počitek), občutila sem toliko ljubezni, da bi me najraje kar razneslo, in takšno srečo, kot si je nikoli v življenju nisem predstavljala.

Marijana

 

Magda

Moja izkušnja z dojenjem drugega otroka je povsem drugačna kot pri prvem, saj sem prvega rodila v času, ko v podporo dojenju pravzaprav ni bilo dosti prebrati, kakor tudi ni bilo nikogar, na katerega bi se lahko obrnila po pomoč. "Eh, koliko jih je zraslo gor ob flaši," so mi zatrjevale razne mame in babice.

Preberi več: Magda

Mateja

Ko se je Hana rodila in so jo še vso toplo direktno iz maternice položili na moj trebuh, se je po prvem globokem, dolgem in zamišljenem pogledu v moje oči sama intuitivno obrnila k dojki in se prisesala. Ah, kakšen nepopisen občutek: svojemu otroku lahko dam to, kar je zanj najboljše ...

Preberi več: Mateja

 

Več člankov...

Stran 1 od 2

«ZačetekPrejšnja12NaslednjaKonec»

Telefonsko svetovanje

  • Maja 069 969 856
  • Alenka 04/5741 415

  • Mateja 031/491 148