Sporočilo
  • EU Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtentikacije, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da smemo namestiti takšne piškotke na vašo napravo.

    Oglejte si Direktivo o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

Urniki srečanj La Leche League - Slovenija

Kako izgledajo naša srečanja?

Ali dojenje ne steče kar naravno? Zakaj bi pri dojenju potrebovali podporo?

Ko je pred več kot petdesetimi leti nastajala organizacija La Leche League International, je bilo dojenje skoraj izgubljena umetnost. Mamice so po nasvete o skrbi in vzgoji otroka hodile k zdravstvenim strokovnjakom, namesto da bi modrost iskale pri drugih materah. Danes se vse več mamic odloča, da bodo dojile svoje otroke, pri tem pa jim je lahko v veliko pomoč podpora, ki jo dobijo na srečanjih LLL
 
Srečanja mednarodne organizacije za podporo in pomoč pri dojenju La Leche League potekajo danes po vsem svetu. Informacije so razdeljene na teme, ki se izmenjujejo v ciklih štirih mesečnih srečanj. Ker si niti dve srečanji nista povsem enaki, mnogo mamic obiskuje skupino več ciklov ali celo več let. Srečanja LLL potekajo včasih na domovih doječih mamic, največkrat pa v primernem javnem prostoru. Vse udeleženke ste vabljene, da s seboj prinesete svoje dojenčke in malčke. Srečanja vodi izkušena doječa mamica, ki je usposobljena za svetovalko za dojenje in predstavlja organizacijo LLL. Voditeljica skrbi za nekakšno strukturo srečanja, vendar srečanja niso učne ure, ampak odprti, poučni pogovori. Na srečanjih mamice izvejo veliko več kot le o osnovah dojenja.

Na prvem srečanju se običajno pogovarjamo o prednostih dojenja. Odkrili boste koristi dojenja, ki vam morda nikoli niso prišle na misel – rezultati raziskav o vrednosti materinega mleka in lastne zgodbe doječih mater o številnih prednostih, ki so jih doživele. Mnogo mamic po tem srečanju reče: »Vedela sem, da je dojenje dobro za mojega otroka in zame, ampak nisem vedela, kako dobro. Te informacije mi dajejo še večjo gotovost pri moji odločitvi za dojenje in ponosna sem, da delam nekaj tako čudovitega za svojega dojenčka

Na naslednjem srečanju se pogovor vrti o dojenčkovi družini. Mamice si izmenjujemo nasvete, kako uspešno začeti dojiti v porodnišnici in kako si olajšati prve tedne z dojenčkom. Védenje o tem, kaj lahko pričakujete ob rutinskih postopkih in posegih v bližnji porodnišnici, lahko zelo olajša zgodnje materinstvo. Teme tega srečanja so: kako premostiti prilagajanje na novega družinskega člana, kako zmanjšati breme gospodinjstva, kako vzpostaviti dobro zalogo mleka in preprečiti težave že od začetka.  

Tretje srečanje pokriva osnovne tehnike dojenja in predlaga rešitve za morebitne težave. Na srečanju lahko dobite konkretne nasvete za svoje težave od največjih strokovnjakov za dojenje na svetu: izkušenih doječih mamic. Glavno sporočilo tega srečanja je, da se skoraj vedno najde rešitev za katerokoli težavo, ne da bi bilo treba dojenčka odstaviti od prsi.

Na zadnjem srečanju v ciklu razpravljamo o ustrezni prehrani noseče in doječe matere, prav tako pa o uvajanju goste hrane ter kako in kdaj odstaviti otroka. Pogosta tema na teh srečanjih je, kako vzgajati in disciplinirati našega rastočega malčka.

Vsaka La Leche League skupina ima svojo knjižnico, iz katere si lahko mamice na srečanju sposodite literaturo o dojenju, porodu, starševstvu in prehrani. Srečanja so brezplačna, vodimo jih prostovoljke – svetovalke za dojenje LLL.

Na srečanja ste vabljene vse matere, ki vas zanima dojenje – matere ne glede na videz, vero, stan, status, poklic ali filozofijo starševstva. Vsako mamico spodbujamo, da pri filozofiji La Leche League dobi tisto, kar jo potrjuje in ji pomaga pri njenem materinstvu. Idealni čas, da se prvič udeležite srečanja, je v nosečnosti, saj so informacije, ki jih dobite vnaprej, v neprecenljivo pomoč, ko se otrok rodi.

 

Skupina La Leche League Ljubljana

 

La Leche League - Slovenija    ÂÂSrečanja v živo so zaradi trenutne situacije do nadaljnega odpovedana.

vabi na srečanja

vsak drugi četrtek v mesecu

od 10:00 do 11:30 v prostorih Župnijskega doma v Štepanji vasi na Mekinčevi 3.

Preberi več: Skupina La Leche League Ljubljana

 

Skupina La Leche League Maribor

La Leche League - Slovenija

Srečanja v živo so zaradi trenutne situacije do nadaljnega odpovedana.

 

 

 

 

Preberi več: Skupina La Leche League Maribor

 

Vabljeni na srečanja

Vedno so dobrodošli tudi očetje, dojenčki in malčki ter njihove igračke.

Udeležba na naših srečanjih je brezplačna in vam poleg dostopa do točnih informacij o dojenju omogoča izmenjavo izkušenj z drugimi mamicami, pa tudi izposojo literature, ki jo priporoča La Leche League.

Telefonsko svetovanje

  • Maja 069 969 856
  • Alenka 04/5741 415

  • Mateja 031/491 148